Moeite om uw weg te vinden in het grote filmaanbod van BUTF 2013? Programmadirecteur Frank Schonewille helpt u vast een eindje op weg.

Hoe kun je als programmeur van een festival met meer dan 40 titels nu favorieten uitzoeken? Ik weet het niet en om eerlijk te zijn is dat ook niet te doen. Maar natuurlijk is de bekendmaking van het filmprogramma niets zonder een aantal filmtips. Ik ga hier geen favorieten aanhalen, maar ik ga u als lezer iets vertellen over onze Italiaanse route! Tijdens het programmeren kwamen we tot de ontdekking dat wij wel erg veel Italiaans werk hebben voor het programma van dit jaar.

Om maximaal te genieten van de Italiaanse route moet u zeker donderdag op zijn laatst al aanwezig zijn.   Donderdag om 22:00 begint u met het voorgerecht in de vorm van 'Adam Chaplin'. Deze splatstick van de Necrostorm studio zet niet alleen de juiste toon voor het festival, maar ook voor de route. Bloed en ledematen zullen u om de oren vliegen terwijl u ondertussen het lachen niet op kunt houden.

Wanneer u hiervan bekomen bent is het tijd om er vrijdag volledig voor te gaan met maar liefst twee Italiaanse BUT films. Om 18:00 is het tijd voor de metal horror comedy van het festival 'Extreme Jukebox'. Wederom zult u een gerecht voorgeschoteld krijgen waarbij de balans tussen gore en comedy goed gevonden is. Bijkomen is er vrijdag niet bij, bereid u maar voor op Devour. Een nachtmerrie van geluid, beeld, horror en vernedering. Alleen voor de ware underground liefhebbers!

Maak het vrijdag echter niet te laat, want zaterdag moet u er weer vroeg bij zijn. Om 12:00 krijgt u de fantastische 'The Legend of Kaspar Hauser' voorgeschoteld. Bizarheid, goed acteerwerk en dubbele betekenissen zijn hetgeen wat u hier kan verwachten. Weet echter dat tegelijkertijd de BUTFF comedy 'Next Door Neighbours' speelt. U heeft echter de kans om deze in de herhaling mee te pakken. Zaterdag heeft u het verder rustig met de Italiaanse route. U kunt 'Adam Chaplin' om 18:00 nog eens meepakken in de herhaling, maar denkt u hier goed over na. U zult uw krachten namelijk nodig hebben voor zondag.

De Italiaanse route gaat op zondag om 14:00 door met 'The Pyramid'. In deze film krijgt u een horror anthology van verschillende Italiaanse filmmakers voor de kiezen die u  langs een demonische nachtmerrie begeleiden. Om 16:00 kunt u de herhaling van 'Next Door Neighbours' mee pakken. Hier krijgt u te maken met een langzaam gek wordende man. Hij is in de overtuiging dat het niet pluis is bij de buren. Zijn pad in gekte is er eentje overgoten met een komische saus. Mocht u nog ruimte over hebben dan kunt u om 18:00 het toetje meepakken in de vorm van 'Taeter City'. Wederom een splatter comedy van Necrostorm. Na het zien van 'Adam Chaplin' kunt u zich enigszins voorstellen wat u hier te wachten staat.

Ik hoop dat u zult genieten van onze Italiaanse route en dat u naast deze heerlijke films ook verder op onze menukaart kijkt om te zien wat wij verder nog in de aanbieding hebben!

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities