BUTFF & KUNST. Onweerlegbaar is dat allereerst het BUTaffiche. Getekend door Dirk Verschure, striptekenaar. Bekend van Dirks Big Bunny Blog. In 2011 exposeerde Verschure bij het BUTFF een heftige blow-up tegen de gevelwand van de Nieuwe Veste. Zijn vissen ogen als verschrikkelijke monsters die het BUTlogo aanvallen. Realistisch, dromerig werk met grimmige kartelrandjes.

Op het plein en binnen staan sculpturen van Niels van Bunningen. Hij studeerde af in 2012 aan de ArtEZ Arnhem. Erosie en verval. Met ogenschijnlijk onverwoestbare materialen opgebouwd. "My work is celebrating individual life beyond the body. It is a homage to individuality, a cathedral of a new religion.", aldus van Bunningen over zijn werk.

Daarnaast en tussendoor worden er beeldhouwwerken tentoongesteld van Jurriaan Pennartz, kunsthistoricus en beeldend kunstenaar uit Breda.  Duister, macaber en fantastisch van karakter. Hij exposeerde hiermee o.a. op het dark lifestyle festival SummerDarkness te Utrecht.

De blow-up wordt dit keer gemaakt door de Duitse Gerry Schuster. Regiseur, galeriehouder en striptekenaar. In 2012 werd zijn film Phoebe Phoenix vertoond bij de 7e editie van dit festival.  Dit jaar dus aanwezig als kunstenaar en de maker van het meest elementaire entourage object dat dit jaar het festivalplein domineert.

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities