Butff nevenprogramma performance theateracts en poezie

Als rode draad door het festival een varia aan performance-art, dichtkunst en andere onregelmatigheden.  Experimenteel en ongesencureerd.  

Met als start de openingsact door Danny van der Laan, al bekend als performer van voorgaande BUTFF-jaren. Een veelzijdig kunstenaar, muzikant en zanger. Bedenker van de Poezenfabriek,  the innocence of Christians en de filmPerformance Love me Breda, die vertoond werd afgelopen najaar 2012 bij Moti in Breda.

Op de 2e festivaldag het buitenpodium met een aantal toppers uit de dichtwereld, Uitgenodigd zijn o.a.  Alexis de Roode (Utrecht), Daan Taks (Tilburg), Derrel Niemeijer (Eindhoven), Kobus Carbon (Rotterdam) en Esther Porcelijn, huidige stadsdichter van Tilburg. Maak kennis met een diversiteit aan dicht-performing. Nick J. Swarth, dichter, performer, beeldend kunstenaar en muzikant, ex-stadsdicher van Tilburg, is er bij als dichter, maar ook als een van de bandleden van Betonfraktion, die ook geprogrammeerd staat.

Aan kinderen [in de leeftijd van 4 t/m 99 jaar] wordt ook weer gedacht. De monster knutseltafel staat er. En... er komt een kinderschrijver, Arjan van den Haak.  Schrijver van spannende griezelboeken voor de jeugd. Samen met zijn illustrator Paul van Reeven maken zij er een show van waarbij de kinderen hun eigen illustratie mogen maken.

Als klapper op de vuurpijl wordt de Monsterkinderfilm, die de BUTFFcrew samen met een aantal kinderen maakte op zondag 23 juni, vertoond.  Zie het programma.

Verspreid over het gehele festival diverse performers, waaronder een aantal studenten van AKV St. Joost, een verdwaalde dichter, freaky acts in het voorprogramma van de Freakshow en de Hufter BUTlers, hofleveranciers van hufterigheid. Zij testen bij de bezoekers of het BUTFF wel hufterproof is. Zij stellen zich dienstbaar op, maar maken zich ondertussen schuldig aan duivels wangedrag. Dan hebben wij ook nog Didi de Paris, dichter-performer en prozaïst, uitgenodigd.  Noemt zichzelf Handelaar in Hematopoëtische Textuur.

Joke Olthaar van Theater Grrr (Sigeunerin met Beer BUTFF 2011)  maakt haar entree met een BUTwaardige duo-theateract. Bekend van  haar dokumentaire "Hier is Harry Merry" die werd vertoond bij één van de BUTFF-previews.
Dit gedeelte van het nevenprogramma staat geprogrammeerd vanaf de middag tot in de avond. Met uitzonderingen daargelaten.

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities