Openingsact. Tijdens het BUTFF staan er diverse performance-acts geprogrammeerd. Als eerste de openingsact op woensdag 4 september, die uitgevoerd gaat worden door Danny van der Laan, performer in hart en nieren. Al een aantal jaar voert hij bij het BUTFF straatperformances uit met zijn alterego's Veruco en Harry Swanker en was hij te zien als zwervende performer met zijn act 'de onzichtbare man'.  Wat we nu van hem kunnen verwachten blijft gissen. Met van der laan weet je het nooit!

Performance-art studenten AKV St. Joost. Drie studenten van AKV St. Joost, 3e jaars, beeldende kunst autonoom, voeren elk een performance uit op vrijdagmiddag 6 september. Lars Reen: performance die draait om zijn ervaringen en vooroordelen van het BUTFF. Titel: Benjamin. Uitvoering waarschijnlijk ook in de avond en s'nachts. Imke Zeinstra: haar thema is absurditeit. Wat haar betreft moet een performance een beleving zijn.  Het publiek ziet zij meer als deelnemer dan als toeschouwer. Bij dit festival experimenteert zij met een performance die zij eerder uitvoerde bij PAS| Performance Art studies. Anouk van der Wegen: haar performances gaan altijd over vrouwelijkheid en de benadrukking van het lichaam. Act met eigengemaakt 'kostuum'. 

Op freaky saturday in aanloop naar de freakshow performance-acts en één dichter. Performers: Danny van der Laan, Kim de Weijer&Luciënne Venner, Rimanta Tavo. Jasper Peters, de dichter, komt met een stapel schreeuw-, kelder- en romantisch werk. Trad in het verleden o.a. op met Didi de Paris. Staat gepland om 15.45 u laverend tussen en langs de freaky acts.

Freaky inhoudelijk: Interactieve super actie door Danny van der Laan. Misschien een live show: The Freak of Holland.  Wie wint deze felbegeerde titel. Wordt vervolgd.Duo performance met Kim de Weijer en Luciënne Venner. Titel:  ‘The mechanisms of fitting’ Mindmap.  Een power-empower situatie, waar techniek (systeem) en humaan één worden. En daar waar visuele aspecten van structuur van de mensheid en de psychologische en fysieke grenzen zichtbaar worden, aldus de Weijer en Venner. Een stille act. Zij doen niets. Geluid. Daar wachten zij op. De performance van Rimanta Tavo bestaat er uit dat zij eerst haar decor opbouwt en dan.....! Zien wij wel weer verder.

Creepy theateract en de Hufter BUTlers. De laatste festivaldag biedt,  naast de monsterknutseltafel en show met kinderboekenschrijver van griezelverhalen Arjan van den Haak & Paul van Reeven, illustrator,  nog twee uitzonderlijke performances.

Theater grrr: Duo performance met de titel: 'Creepy'. Geschikt voor volwassenen en kinderen. Twee gelijk geklede ogenschijnlijk onschuldige meisjes in witte jurkjes spelen live muziek. Naarmate het stuk vordert en de muziek scheller klinkt gebeuren er dingen die niemand had kunnen bedenken. Hoed u daarna voor de Hufter BUTlers. Zij stellen zich dienstbaar op maar ondertussen maken zij zich schuldig aan asociaal duivels wangedrag.

Dit belooft zelfs de laatste BUTdag nog heel wat.

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities