Didi de Paris, voor het eerst op het BUTFF, had het niet helemaal begrepen. Hij had verwacht in een klein zaaltje te moeten optreden. Dat was niet de bedoeling dus heeft hij bulderend van het lachen zijn eigen kleine zaaltje ingericht in de poort van de Nieuwe Veste.
 
Elk jaar krijgen studenten van st Joost de opdracht om in enkele dagen tijd een korte BUT film te maken. De films worden met verrassend veel creativiteit en enthousiasme gemaakt, waaraan je elke BUT-film kunt herkennen.  De jury bestaat uit BUTFF die-hards. En de winnaar is ... Stuffed!. Een korte film over overleven in het bos. Op bijzondere wijze in beeld gebracht. Hij heeft gewonnen omdat hij het hoogste BUTniveau gehaald heeft. 
 
Terwijl de Belg Jan Bucquoy de tekst van zijn film Vrijdag Visdag zelf live inspreekt, treden op het plein de dichters/performers Lars Reen, Anouk van der Weggen en Imke Zeinstra op. In een hoek zitten enkele vrijwilligers een enorme hoop frieten te schillen. Na de film komt Jan Bucquoy de frieten bakken. Zijn motto is: geeft het volk frieten en blote tieten en het volk is tevreden. Ik verbaas me erover met hoeveel gemak Belgen toch de lekkerste frieten kunnen maken. Zelf krijg ik het maar niet onder de knie. De frieten vinden dus ook gretig aftrek. 
Het plein kleurt zwart van de MetalHeads want het is Black Friday. De zware dreunen van Dood, Grift, Ran, Weltschmerz, Hekte Zaren en Styxian Industries toveren het Nieuwe Veste plein om tot het gezelligste van Breda, voor even dan.
 
Nu we toch hier zijn kunnen we meteen weer enkele tips voor zondag geven. De Yellow Brick Road wordt zondag voortgezet met The Punk Syndrom. Een groepje jongeren met het Syndroom van Down wordt een grote Europese Punk attractie. Daarna Camping Cosmos van Jan Bic en 's avonds de wereld première van Road To Hell die dit jaar voor zijn verdienste voor de B-film de Groundbreakers Award heeft gewonnen. 
 
Ook voor de kinderen weet het BUTFF uit te pakken met een monsterfilm en een gezellige monsterknutselmiddag.

Screenshot: 

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities