Yellow Brick Road handleiding voor de non-splaterroute door BUTFF

(in de BUT volksmond, de lijst met films voor watjes)

Een buitenstaander zou tot de conclusie kunnen komen dat BUTFF alleen extreme heftige horror B-movies presenteert.
Dat alles rood van bloed en zich in een constante orgie van 'guts and Gore' bevind is zeer zeker niet het geval.
BUT doet niet aan zoetsappige films, maar deze route is geschikt bevonden voor de minder 'die hard' griezel en thriller fan.

Wees verzekerd, BUT festival is niet de standaard gang naar film of concert festival . De relaxte B-Movie, Undergound & Trash sfeer is niet te verwoorden, kom stap over de drempel, lekker anders, lekker BUT!, zelf ervaren (zelf worden) is de enige optie.

Voor nu Laat u leiden over de 'yellow brick road' enigszins veilig voor 'watjes' door BUT land.

Woensdag 4 september

Opening avond met '25th Reich' (20.00u), weide cross-over tussen SF en oorlogsfilm, met een paar licht schokkende scenes. Aansluitend concert van de/het? machtige 'Deadcell' (23.00u), tegen de achtermuur in de hoek is het 100% veilig om dit te ondergaan.. Denk Rammstein maar dan way more sexy! (concert en film voor een prijs)

Voorverkoop is € 10,00

Donderdag 5 september

'Zombies from outer space' (16.00u) een sympathieke hilarische zombie film uit Beieren Duitsland 100% veilig.
Volgende 'Deep in my mind' (22.00), van de de Brandl broers, een David Lynch achtige 'enge' film waar realiteit en dromen zich mengen.
Aansluiten de optie op een concert van de 'Betonfraction' of als u Deep in my Mind overslaat al om 23.00 uur beginnen met 'MotorBongo' live muziek. Of in het avond program altenativen 2 x club 70ties met Blacula (20.00u) en Dynamite Brothers (22.00u) funny vintage horror.

Dit kan alles voor de prijs van € 17,50 voorverkoop (elk programma deel elke dag is ook afzonderlijk te koop)


Vrijdag 6 september

Vroeg op de middag (14.00 uur) is er al het 'animatieblok'. Korte absurde animaties, u bent toch niet bang voor 'tekenfilms' of wel!?.
'Vrijdag visdag' (16.00u) met live commentaar van onze geëerde gast uit België, Jan Bucquoy een zware aanrader Google Jan eens en weet waarom u deze en zijn andere films niet mag missen. Captain America (20.00u) directors cut van de 1990 verfilming van dit populaire superhelden verhaal door Albert Pyun.  

Vrijdag is niet alleen visdag maar ook 'Black Friday' de documentaire Global metal (20.00u) die de ontwikkeling van de metal muziek wereldwijd laat zien. Om 22.00 uur 'Black Metal Friday' 5 metal bands live, alleen in overlegmet uw therapeut en met oordopjes.

Voorverkoop € 17,50


Zaterdag 7 september

De festivaldag begint vroeg, meer waar voor u geld, 'The legend of Kaspar Hauser' (12.00u) , een fantastische interpretatie van het leven van Kaspar Hauser, mysterieus historische figuur.. Gelijktijdig draait 'Next door Neighbours' (12.00u) Een geesteszieke man beeld zich in dat er in het appartement naast hem vreemde dingen gebeuren. (op Zondag ook in de herhaling).
Hierna kunt de Performances op het Veste plein zien of even de stad in.

'La vie sexuelle des Belges' (18.00u) een hilarisch film, wederom van Jan Bucquoy, over het seksuele leven van den Belg! De sf action film Cyborg (20.00u) van Albert Pyun word voorafgegaan door de uitreikingen van de BUT awards, hetgeen alleen al een spektakel om te aanschouwen  is

'Dad made dirty movies' een zoon maakt een documentaire over zijn vader Stephen C. Apostolof, fraaie documentaire is een genot voor elke cultfilmliefhebber en neemt je terug naar de vroege jaren 60.  Met 'Orgy of the Dead' (23.00u) een kinky cult horror film uit 1965, van de zo juiste genoemde Stephen C. Apostolof sluit men de splater horror vrije dag af.


Als alternatief zijn er ook de prachtige concerten van Mongolito (23.00u), Dark Poem en de experimentele Burlesque dans Act van Lois Sue.

Voorverkoop € 17,50


Zondag 8 September

'A taste of Kiss' (12.00u) Japans S.F. juweel, tragisch, ontroerend of Pracht werk "The Punk Syndrome" (12.00u) over een Finse punk-rock cult band van gehandicapte jongens. Punk is not dead, just disabled!

Iets later beginnen met 'La Vie sexuelle des Belges 2: Camping Cosmos' (14.00u) het camping leven, vrijheid, ontucht, en een ministerie van Cultuur dat de werkende klasse verplicht kunst wil opleggen.
Even terzijde, voor ouders met kinderen is er een speciaal kinderfilm & monster verhalen program, zie website.

De filmbezoeker stuift na een korte break door naar 'Next door neighbour' (16.00u) (herhaling), al gezien!, dan is 'Matt's Chance' een inktzwarte comedy een goede tweede optie, volgt de neerwaartse spiraal na een diepe hartbreak.

Op het Veste plein doorlopend het Performance Art Program, voor als de frisse lucht en dit uitgebreide neven program meer trekt!

Het volgende advies op dit Guts en Gore vrije pad, Night of Error (18.00u) een ode aan de meest onzinnige VHS titels met o.a. veel over-the-top trailers. Afsluiting en topper van het film program is natuurlijk de Europese première van 'Road to hell' (20.00 uur) van Albert Pyun.

Uiteraard is het 100% happy feet safe om aan te sluiten bij het eind feest met punk, wave, electro van 'Pattern Cutoff' en post-Wave van 'Lifeless Past' en niet vergeten Joost die danst!.

Voorverkoop € 17,50.


Alle vier dagen met een Passe-partout via deze website € 60,-
Alle genoemde prijzen zijn voor tickets in de voorverkoop.
Passe-partout
Voorverkoop via deze website € 60,-
Kassa verkoop € 70,- -

http://www.butff.nl/nl/pagina/kaarten-13

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities