Afbeelding: 

Eddie The Eagle Museum: Eddie's Law

Het Eddie The Eagle Museum stelt het ego in de kunst ter discussie. Zij streven naar 'ruimte voor falen'. In feite een ode aan het experiment. Tijdens Interference gaan zij op zoek naar de schoonheid van het hoogste doel. Onder het motto: 'durf te falen'  heeft het Museum studenten van uiteenlopende studies uitgenodigd eens goed te 'falen'. Mislukkingen, vindt zij,  inspireren en zijn essentieel voor de vooruitgang. Ga weg van het comfortabele en wees niet bang voor toeval.

Afbeelding: 

onBUTsman

De onBUTsman. Wie kent hem niet. Al peuken rapend op het festivalplein in 2011. Tegelijk luisterend oor voor een ieder die daar behoefte aan had. Dat brak hem natuurlijk wel op later.

In 2012 bekeek hij de situatie eerst. Wel hilariteit toen bleek dat alle 'r'-ren vedwenen waren in de BUTdaily. Vooral dat wat de onBUTsman geschreven had, werd daardoor wel erg heftig.

Afbeelding: 

Rimanta Tavo

Rimanta Tavo.  Begint dit jaar aan haar afstudeerperiode bij AKV St. Joost. Nam in juni van 2013 deel aan een werkperiode voor studenten Beeldende Kunst autonoom, 3e jaars, bij IDFX. Zie hier voor meer info.

Tavo maakt video-installaties. Hierin komen meerdere media bij elkaar. Haar performances vormen tegelijk vaak het onderwerp van deze videowerken.

Zij wil uitdagen. Publiek op het verkeerde been zetten.


Afbeelding: 

Danny van der Laan

Danny van der Laan. Beeldend kunstenaar, performer, muzikant. Was de afgelopen BUTFF edities regelmatig te zien  met onverwachte performance acties. Dit jaar voert van der Laan de openingsperformance uit op woensdag 4 september.


Een ding is zeker: met hem weet je nooit wat je, vooral inhoudelijk, kunt verwachten.


Onlangs maakte hij deel uit van een expositie bij de Neue Galerie Landshut in Duitsland, samen met de beeldend kunstenaar Marc van Elburg.

Afbeelding: 

Luciënne Venner

Luciënne Venner. Woont en werkt in Amsterdam. Zij is gediplomerd haarstylist en special make-up Artist en volgt de Gerrit Rietveld Acacemie. In de loop der jaren legde zij zich toe op alle soorten special make-up, haardrachten, applicaties en maskers van foam latex, silliconen etc.

Afbeelding: 

Kim de Weijer

Kim de Weijer. Performance kunstenaar. Woont en werkt in Amsterdam. Studeerde af aan AKV St. Joost in Den Bosch in 2007. In 2009 aan het Sandberg Instituur MFA Amsterdam. Drie jaar later, in 2012, behaalde zij ook nog haar BIK diploma.

Zij trad al eerder op met een solo performance bij BUTFF 2012.

Afbeelding: 

Paul van Reeven

Paul van Reeven is illustrator van o.a. Nick en de Nevelheksen van Arjan van den Haak. Hij werkt aan een illustratie voor het vervolg daarop: Nick en de schaduwen van Utrecht.

Afbeelding: 

Anouk van der Wegen

Student AKV St. Joost BK autonoom, 3e jaars. Maakt samen met Lars Reen en Imke Zeinstra deel uit van de performance cyclus met studenten. Bij Anouk staat de vrouw centraal in haar werk. Of is het het haar  'vrouwzijn' dat zij centraal stelt!

Zij gaat in haar performance de confrontatie aan met haar eigen lichaam. Binnen dit kader vraagt zij zich af wat dat is: het schoonheidsideaal.

Met dans, kostuums, fotografie, videokunst & performance stelt zij dit aan de orde.
Afbeelding: 

Imke Zeinstra

Imke zeinstra. Student AKV St. Joost, BK autonoom, 3e jaars. Op vrijdagmiddag maakt zij onderdeel uit van de performance cyclus met studenten.

Zij nam onlangs nog deel aan een twee weken durende workshop van PAS| Performance Art studies. In aangepaste vorm gaat zij datgene wat zij daar presenteerde bij het But festival uitvoeren.

Afbeelding: 

Alexis de Roode

Alexis de Roode. Dichter. Zijn eerste dichtbundel verscheen in 2005. Titel: 'Geef mij een wonder'.  Dat wonder geschiedde: hij ontving de C. Buddingh-prijs. Daarna volgde 'Stad en Land', 'Gratis tijd voor iedereen'.

De Roode trad op bij vele podia. Waar onder Nacht van de Poëzie, Lowlands en het Crossing Border Festival/

Opgewekt en wanhopig, beeldend, lyrisch en luchtig. Zo worden zijn gedichten wel omschreven.

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities