Night of Error

film
Regisseur: 
Jaar: 
1987
zo.08 sep

Vertoning Night of Error, 90 min, Live Commentaar, NL gesproken, met gast   

Godfrey Ho

Godfrey Ho

De ‘Night of Error’ filmavond brengt een ode aan de gloriedagen van het VHS formaat.
In de jaren 80 en 90 stonden videotheken vol met actie-avontuur, griezelfilms en karate-spektakel. Wij hebben een speurtocht ondernomen door kringloopwinkels en zoldercollecties, op zoek naar de meest onzinnige VHS titels, over-the-top trailers en merkwaardige introductiefilmpjes. 
Explosies en ontploffingen.
Grote Hollywoodkrakers zoals Rambo en Mad Max inspireerden complete reeksen van rip-offs. We zien Hasselhoff-kloon Wings Hauser meerdere malen voorbij rennen en schieten, en is hij eigenlijk niet veel cooler dan zijn Hollywood collega’s?
Toch wordt ook hij overtroffen, en wel door ‘Samurai-Cop’ Matt Hannon, die al het acteerwerk door zijn pruik laat doen.
Het gebrek aan acteerkunst wordt veelal gecompenseerd door explosies. Alles ontploft, en dat wordt niet minder als Chuck Norris langs komt. Kan een woestijn ontploffen? Ze proberen het in elk geval wel.
De Ninja’s van Godfrey Ho
Maar het blijft niet bij ontploffingen. Regisseur Godfrey Ho wist dat alles beter wordt als je er wat Ninja’s doorheen mixt. Hij ‘verbeterde’ stoffige Chinese en Filippijnse politiefilms door op  willekeurige momenten Ninja’s te laten opduiken. En altijd duidelijk herkenbaar aan het woord 'Ninja' op hun voorhoofd.
VHS in Nederland
Binnen de wildgroei aan Nederlandse VHS Labels probeerden uitgevers zich te onderscheiden door zelf prachtige intro-animaties te ontwerpen en trailers Nederlands in te spreken. Sommige gingen zo ver om persoonlijk de film aan te prijzen. Dat dit ook te ver kon gaan ervaren we met een nogal onverwachte gastheer!
Hoofdfilm
Het is nog knap lastig om de allerbeste films op VHS te vinden, de hoofdfilm is daardoor nog een verrassing. Het zou maar zo kunnen dat onze held Fred ‘The Hammer’ Williamson zijn opwachting gaat maken!
“VHS Heeft De Toekomst!”
De hele filmavond wordt uiteraard gepresenteerd op wiebelend en storend VHS formaat. Al  het materiaal komt uit onze eigen VHS collectie en ook de trailermix is gemaakt op VHS.zo 08 sep - 18:00 tot 19:30
Nieuwe Veste Bovenzaal 3
8355

Vertoning Night of Error, 90 min, Live Commentaar, NL gesproken, met gast   

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities