Wat zou het BUT Film Festival zijn zonder een aantal prijzen.

Net als de voorgaande jaren hebben wij drie prijzen die door een vakjury te vergeven zijn. Wij hebben een BUT Award voor de beste studentenfilm, korte film en feature length.

Naast deze drie awards vergeeft de organisatie ook sinds drie jaar de Groundbreaker Award aan een persoon in de film wereld die niet alleen grote invloed op de scene heeft gehad, maar waar de organisatie ook van overtuigd is dat deze persoon dit in de komende jaren nog steeds zal blijven doen.

Twee jaar geleden is deze award voor het eerst uitgereikt aan Fred Vogel die deze award heeft omschreven als zijn 'Oscar'. Vorig jaar heeft Remy Couture deze prijs gekregen. Dit jaar heeft Albert Pyun de eer om deze award in ontvangst te nemen.

De Groundbreaker award wordt door ingewijden omschreven als een soort van Lifetime Achievement Award. Het is dan ook niet vreemd dat een filmmaker als Albert Pyun, die altijd zijn eigen gang gegaan is deze award krijgt. Met zijn laatste films laat hij ons zien dat hij zich niet door grote maatschappijen tegen laat houden om zijn visie uit te werken.

In de wereld van Pyun legt hij alleen maar verantwoording af aan zijn fans. Laat dat nu een werkwijze zijn die exact bij BUT past. Wees er zaterdag de 7e om 20:00 bij om de award ceremonie bij te wonen met daarop volgend de Directors Cut van Cyborg.

Become a Friend of BUTFF

BUTFF pakketje

If you'd like to support us, you could consider donating a small amount, it would be most welcome.
You would get some unique BUTFF gadgets in return.

Check here for possibilities